Ma – vrij 08:30 – 17:30

Vendor Lease

Realiseer meer omzet en marge met Vendor Lease van Mastercom

Waarom Vendor Lease?

Meer verkoop

Maakt het aanschaffen van uw apparatuur laagdrempeliger door het aanbieden van lease.

Betere marges

Bij lease is er minder focus op het investeringsbedrag, wat meer ruimte biedt voor additionele diensten en accessoires met betere marges.

Grip op apparatuur en cliënten

Met lease kunt u de controle behouden over besluitvorming en toekomstige vervangingen.

De voordelen van Vendor Lease bij Mastercom

Gegarandeerd en snel betaald

Bij investeringsprojecten wordt de hardware dikwijls in delen geleverd. In zo'n geval voorziet Mastercom uw klant van een budget. Zodra een deel van de apparatuur is geleverd en gefactureerd, maakt Mastercom de betaling aan u over. Hierdoor ontvangt u meestal sneller uw geld dan bij directe aankoop van de apparatuur. Lees hier meer over onze Projectfinanciering.

Fabrikant onafhankelijk

Het aanbieden van leaseopties via fabrikantspecifieke leasemaatschappijen kan leiden tot beperkingen voor uw klant, omdat de fabrikant bij toekomstige investeringen verplichte winkelnering kan opleggen. Dit beperkt uw vermogen om onafhankelijk advies te geven. In tegenstelling hiermee biedt Mastercom merkonafhankelijke leaseopties, waardoor u altijd de meest geschikte apparatuur kunt adviseren en verkopen, ongeacht het merk. Dit garandeert meer flexibiliteit en potentieel hogere omzet en marges voor u en betere oplossingen voor uw klant.

Volledige ontzorging

Onze dienstverlening gaat verder dan het bieden van louter de mogelijkheid tot financiering. Bij veel leasemaatschappijen moet u zelf alles regelen voor het afhandelen van de lease. Denk hierbij aan het opvragen van jaarcijfers, de UBO's, het verzamelen van ID-kaarten/ paspoorten en zorgen dat het contract wordt ondertekend. Bij Mastercom nemen we dit volledig voor u uit handen en wordt de lease op een professionele wijze afgehandeld zoals u dat van een leasemaatschappij mag verwachten. Zodoende kunt u zich op uw verkoopactiviteiten blijven richten terwijl wij voor een vloeiende afhandeling van de lease zorgen.

Partnership

Met Vendor Lease van Mastercom kiest u voor partnership. Dat betekent dat u zelf regie voert over het verkoopproces zoals onderhandelingen over prijs, levering en overige commerciële voorwaarden. Daarentegen staan wij wel tot uw beschikking om samen of namens u de cliënt persoonlijk te bezoeken om een maatwerk leaseoplossing uit te werken.

Verruim uw aanbod met Device as a Service en versterk uw klantrelatie

De tijd waarin IT-oplossingen los van elkaar worden afgenomen, verdwijnt steeds meer naar de achtergrond. Eindgebruikers zijn steeds meer op zoek naar een totaaloplossing voor hun IT-park. Device as a Service is bij uitstek geschikt om hierop in te spelen. Als fabrikant of als reseller van digitale apparatuur bieden wij de mogelijkheid om samen met Mastercom uw eigen 'As a Service'-oplossing vorm te geven, waarbij we de ontbrekende elementen voor u invullen. Bovendien hebben we een unieke, fabrikantonafhankelijke optie: DaaS IT Now. Binnen dit concept kunt u zelf de hardware leveren, maar profiteren van de DaaS-dienstverlening die wij leveren voor uw klanten. Lees hier meer over ons DaaS IT Now partnerprogramma.

Inzicht in en grip op het lease proces met onze EnquireNow Tools

Met onze prachtige tools van EnquireNow krijgt u grip op het vendor lease proces. Van het eenvoudig en snel berekenen en aanvragen van een lease, tot inzicht in budgetruimte en lopende contracten. Lees hieronder meer over de EnquireNow tools.

Ontdek onze innovatieve tools: EnquireNow

EnquireNow is het merk voor alle ontwikkelde tools van Mastercom. Met EnquireNow ondersteunen wij resellers en fabrikanten van digitale apparatuur optimaal met het genereren van leads tot het eenvoudig en snel aanbieden van een lease aan cliënten.

EnquireNow Vendor Portal

Ontwikkeld voor resellers en fabrikanten om eenvoudig en snel een lease aan te bieden aan cliënten en grip te krijgen op aanbiedingen en contracten.

EnquireNow Connect

Ontwikkeld voor resellers en fabrikanten om naadloze integraties te maken tussen ons platform en eigen systemen. Denk bijvoorbeeld aan CRM- en marketingsystemen en websites.

EnquireNow Leadgenerator (WordPress Plugin)

Ontwikkeld voor resellers en fabrikanten om op hun eigen website met behulp van een leasecalculator meer leads te genereren.

Hoe werkt Vendor Lease bij ProfLease?

Als boutique leasemaatschappij horen we graag wat uw ambities en uitdagingen zijn. Met onze expertise, kennis en ervaring zullen we een maatwerk Vendor Lease programma voor u opzetten, zodat we gezamenlijk uw gewenste doelstellingen kunnen bereiken. Download de Vendor Lease brochure om te zien hoe het proces in zijn werk gaat.

Vendor Lease Brochure

Enkele leveranciers die dankbaar gebruik maken van onze expertise

Vendor Lease in de praktijk

Bij Mastercom maken we het proces van het aanvragen van een lease tot aan de uitbetaling eenvoudig en efficiënt, in slechts 7 stappen. 

1
2
3
4
5
6
7

Vraag een lease aan

Wilt u voor uw cliënt een lease aanvragen bij de verkoop van uw apparatuur? Vraag via de EnquireNow Vendor Portal, per mail of telefonisch een lease aan voor investeringen vanaf € 20.000.

Financiële toetsing

Heeft u een lease aangevraagd? Dan laten wij een financiële toetsing plaatsvinden op het KvK-nummer van de cliënt. Indien er uitslag is van de financiële toetsing, dan ontvangt u direct een melding. Mochten er extra gegevens nodig zijn kunnen wij dit ook rechtstreeks opvragen bij de cliënt.

Lease offerte uitbrengen

Is er een financiële goedkeuring? Dan kunt u zelf de lease offerte uitbrengen of dit door ons laten verzorgen. Van een gestandaardiseerde lease offerte uit de EnquireNow Vendor Portal tot een maatwerk As a Service offerte bij grotere investeringen.

Klantgegevens verzamelen

Gaat de cliënt akkoord met de lease offerte? Dan zal Mastercom rechtstreeks met de cliënt schakelen om de resterende gegevens voor de lease overeenkomst op te vragen.

Leaseovereenkomst laten ondertekenen

Wanneer alle gegevens zijn verzameld zal Mastercom de leaseovereenkomst opstellen en versturen naar de cliënt. Dit gaat heel efficiënt en snel via DocuSign.

Bestelling & levering

Is de lease overeenkomst ondertekend retour ontvangen? Dan kan de uw klant de bestelling plaatsen en kunt u de apparatuur leveren.

Krijg snel uitbetaald

Indien uw cliënt middels een acceptatieformulier heeft aangegeven de apparatuur volledig en in goede orde te hebben ontvangen, zal Mastercom zorg dragen voor een snelle uitbetaling van de factuur.

Veelgestelde vragen

Vendor Lease ontstaat wanneer een leaseovereenkomst wordt gefaciliteerd door een externe partij, bijvoorbeeld een reseller van IT-hardware. Het komt vaak voor dat eindgebruikers financieringsmogelijkheden bespreken met hun leverancier, meestal met het idee om een vast maandelijks bedrag af te spreken.

Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 10.000 exclusief btw.

Dat hangt bijvoorbeeld af van het type apparatuur waarin u wilt investeren en uw huidige financiële positie. Gebruikelijke looptijden voor digitale apparatuur zijn 24 maanden, 30 maanden, 36 maanden, 48 maanden en 60 maanden.

  • Controleer voor levering bij Mastercom of er een door de klant en Mastercom getekende leaseovereenkomst aanwezig is. Alleen dan kan Mastercom de aankoopfactuur in behandeling nemen;
  • De factuur dient op naam van Mastercom ProfLease B.V. te staan met vermelding van de uiteindelijk klant;
  • Op de factuur dient een duidelijke objectomschrijving en prijsspecificatie vermeld te staan met daarbij vermelding van de bijbehorende serienummers;
  • U heeft de mogelijkheid om de facturen per e-mail te versturen naar: facturen@mastercom.nl;
  • Mastercom zal de betaling van de factuur verrichten nadat het acceptatieformulier voor akkoord door de klant is getekend en ontvangen. Het acceptatieformulier zal door Mastercom worden opgesteld;
  • Na betaling door Mastercom dient het eigendom van de apparatuur op Mastercom over te gaan.

Hoe kunnen we u verder helpen?

Laat u adviseren door onze expert

Meer weten over de mogelijkheden van Vendor Lease? Neem dan gerust contact op met onze lease-expert.

Direct aanmelden voor Vendor Lease

Wilt u de mogelijkheden van Vendor Lease voor uw organisatie ontdekken? Meldt u dan via onderstaande button, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei gesloten.