Ma – vrij 08:30 – 17:30

Laptop as a Service

 DaaS IT Now 

De moderne oplossing om uw collega’s onbezorgd te voorzien van de beste laptops

Met Laptop as a service bent u en uw personeel altijd voorzien van hoge kwaliteit laptops. Geen vervelende updates of defecte laptops onder werktijd. Tegen een vast bedrag per maand, bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur. Niet alleen de apparatuur en financiering zijn in het contract inbegrepen, maar ook de services. Denk hierbij aan diensten als asset management, preparatie, uitgifte, onderhoud, afvoer, dataverwijdering en het duurzaam herinzetten van gebruikte apparatuur.

Laptop as a service
Laptop as a service

Volledig ontzorgd in iedere fase van de levenscyclus

In een IT-levenscyclus onderscheiden we verschillende fasen: het verkrijgen, het gebruiken en het afvloeien van IT. Tot slot moet dit proces beheerd worden. Bij Laptop as a Service ontzorgen we uw organisatie in iedere fase van de levenscyclus, daar waar nodig. Zo kunt u:

daas it now

DaaS IT Now is merk- en leveranciersonafhankelijk en dus bent u niet gebonden aan 1 merk of 1 leverancier. U kiest zelf de leverancier(s), het merk en de apparatuur. Wij zorgen er dan voor dat alles uiteindelijk goed werkend wordt uitgerold. Indien u wel advies over de hardware wenst dan kunt u hiervoor uiteraard eveneens bij ons terecht.

Van CMDB-registratie, imaging en asset tagging van werkplekken, tot het plaatsen van screenprotectors, updaten van software en het opladen van mobiele devices: wij nemen u desgewenst alle voorbereidende werkzaamheden uit handen.

Om een efficiënte uitrol te waarborgen stellen wij een webbased bestel-, planning- en uitgifte portal beschikbaar waarbij wij zorgen dat de apparatuur bij de juiste werkplek of juiste persoon, zelfs thuis, terecht komt. Tevens wordt de teruggave van de oude apparatuur correct afgehandeld en in de portal geregistreerd.

De basis van DaaS IT Now bestaat uit een flexibele financieringsoplossing waarmee u tegen een vast bedrag per maand altijd over de nieuwste technologie beschikt. Hierin zit op voorhand tevens het bedrag dat de apparatuur aan het einde van de looptijd vertegenwoordigt in de vorm van een korting verwerkt.

Waarom Laptop as a service?

Merk onafhankelijk

Behoud de regie over wat u bestelt en waar u dat doet.

Optimale flexibiliteit

Tussentijds vernieuwen, op- en/of afschalen is mogelijk.

100% duurzaam

Iedere fase van de IT-lifecycle zo duurzaam mogelijk ingericht.

Volledig ontzorgd

Van A tot Z, zodat u nergens meer omkijken naar heeft.

Modulair af te nemen

U bepaalt zelf welke services u graag aan ons wilt uitbesteden.

Wat zijn de grootste voordelen van Laptop as a Service?

Laptop as a service is de moderne manier om uw personeel uit te rusten met hoge kwaliteit hardware. Bij Mastercom werken we merkonafhankelijk, zo kan ieder bedrijf zelf bepalen met welke merken zij willen werken. Welke voordelen Laptop as a Service nog meer biedt? Dat leest u hieronder.

De werkdruk op uw IT-afdeling reduceren

Het vinden van gekwalificeerde werknemers is in deze tijd lastig. Met Laptop as a Service nemen wij het werk (daar waar nodig) voor u uit handen, maar u behoudt de regie.

Transparantie en voorspelbare kosten

Normaalgesproken is het erg lastig om IT uitgaven te budgetteren. Met Laptop as a Service is dit verleden tijd. U kunt investeren in nieuwe technologie wanneer dat nodig is, en niet wanneer het budget dat toelaat.

Productieve en gemotiveerde collega's

Voorkom frustratie, stress en productiviteitsverlies door ervoor te zorgen dat uw collega's met moderne en goed functionerende devices kunnen werken.

Bespaar geld én het milieu

Waarom apparatuur langer gebruiken dan economisch verantwoord is? Door proactief te vernieuwen minimaliseert u de Total Cost of Ownership en wordt apparatuur duurzaam herinzet.

Andere voordelen van Laptop as a Service

Charles Karsters
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Laptop as a Service? Neem dan gerust contact op.
Charles Karsters
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Laptop as a Service? Neem dan gerust contact op.

Wat is Laptop as a Service?

Bij Laptop as a Service voorzien we uw bedrijf van gloednieuwe of refurbished laptops. Tegen een vast bedrag per maand betaalt u voor het gebruik van deze apparatuur. U kunt het inkoopmodel van Laptop as a Service vergelijken met huur. Bij Laptop as a Service gaat het specifiek over het gebruik van bedrijfslaptops. Indien gewenst is het bij Mastercom ook mogelijk om andere vormen van hardware as a service af te nemen, hierbij kunt u denken aan smartphones, tablets, desktops en monitoren.

Door u bij te staan bij elke stap van de IT-levenscyclus wordt u totaal ontzorgd. Zo heeft u geen omkijken meer naar de aanschaf, het onderhoud en de uitgifte van de bedrijfslaptops. 

Laptop as a service
Leo Frijlink
Leo Frijlink

DaaS specialist

Benieuwd naar de mogelijkheden van Laptop as a Service? Neem contact op.

PC lease zakelijk

Bedrijfslaptops van de beste merken

Rust uw werknemers uit met de nieuwste laptops van toonaangevende fabrikanten zoals Apple, Lenovo of Dell. De bijpassende software is ook beschikbaar. We ontzorgen het gehele proces van A t/m Z, zodat u zich bezig kunt houden met de kernactiviteiten van uw bedrijf.

Bij Mastercom werken onafhankelijk. Dit houdt in dat u bij ons terecht kunt voor de beste merken bedrijfslaptops en dat u zelf bepaalt welk merk en bij welke leverancier(s) u de laptops bestelt. Uw medewerkers kunnen dus een laptop kiezen die aansluit bij hun wensen en behoeften.

Waarom Mastercom?

Fabrikant onafhankelijk

Mastercom is uit principe fabrikant onafhankelijk. Wij vinden dat zelf de regie moet behouden over wat u bestelt en waar u dat doet. Ook is het mogelijk om binnen de overeenkomst bij meerdere leveranciers te bestellen.

Kennis en expertise in IT

Met meer dan 35 jaar ervaring in IT lease en lifecycle management begrijpt Mastercom als geen ander uw uitdagingen. Door onze onafhankelijkheid zijn wij eveneens in staat om interessante restwaardes in te nemen wat resulteert in een aantrekkelijke maandprijs.

Maatwerk oplossingen

Maatwerk is bij Mastercom de standaard. Iedere investering en organisatie is uniek en daar hoort dus ook een unieke leaseoplossing bij. Wij komen dan ook graag bij u langs om u persoonlijk te adviseren in een maatwerk oplossing.

Waarom is Mastercom de ideale partner op het gebied van Laptop as a Service?

Als bedrijf werken wij merk- en leveranciersonafhankelijk. Dit betekent dat u tijdens het samenstellen van het leasecontract zelf mag bepalen met welke merken u gaat werken. Wanneer alle medewerkers werken op een systeem dat voor hun bekend is, dan verhoogt dat de algemene motivatie. Verder valt het op dat medewerkers efficiënter werken. Daarnaast betekent dat u gewoon bij uw huidige partner(s) kunt bestellen. Mastercom heeft verder geen belang bij de verkoop van IT-apparatuur. Dus onderhandelingen over prijzen, leveringen en andere condities kunt u zelf met de leverancier afstemmen. Verder heeft Mastercom jarenlange ervaring in IT lifecycle management en flexibele financieringsoplossingen. Wij zorgen ervoor dat de lease oplossing naadloos aansluit bij uw wensen en behoeften.

Laptop as a service

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise

Belvilla logo
Eurofins agro
Gemeente Amsterdam
Maas International logo
Leeuwendaal

Veelgestelde vragen over Laptop as a Service

Laptop as a Service, is een inkoopmodel wat zich laat vergelijken met huur. Tegen een vaste prijs per maand betaalt u voor het gebruik van de apparatuur. Bij Laptop as a Service gaat het specifiek over het gebruik van bedrijfslaptops. Indien gewenst is het bij Mastercom ook mogelijk om andere vormen van hardware as a service af te nemen, hierbij kunt u denken aan smartphones, tablets, desktops en monitoren.

Als bedrijf zijn wij op geen enkele wijze afhankelijk van onze leveranciers. Dit betekent dat wij samen met u kunnen bepalen welke merken we in het Laptop as a Service leasecontract meenemen. Zo kan iedere medewerker werken op een systeem dat voor hem/haar bekend is.

Nee, dit zijn twee verschillende zaken. Waar het bij Laptop as a Service gaat om een lease oplossing die specifiek laptops betreft, gaat het bij Desktop as a Service om het beschikbaar stellen van een virtuele desktopomgeving. Met een virtuele desktopomgeving wordt het leveren van veilige SaaS- en legacy-applicaties bedoeld. Vaak is dit een abonnementsmodel waarbij u betaalt per gebruiker. Dat maakt het eenvoudig om on-demand op- of af te schalen.

Indien gewenst kunnen wij het gehele proces voor u uit handen nemen, zo ook de installatie van de benodigde applicaties. Deze stap uit de IT-levenscyclus noemen we preparatie.

Bij ProfLease werken we 100% duurzaam. Dit betekent dat de hardware na het verlopen van de termijn, opnieuw actief gebruikt zal worden. Zo proberen we elke fase van de IT-lifecycle zo duurzaam mogelijk in te richten.

Wat is het verschil tussen koop, ICT leasen en Laptop as a Service?

Een volwaardige Laptop as a Service bestaat uit drie onderdelen: hardware, financiering (lease) en diensten. Het leasen van ICT is dus een belangrijk onderdeel van een Laptop as a Service oplossing. Echter, hierbij moet wel een kanttekening gemaakt worden. Leasing kent namelijk twee vormen: een financial lease en een operational lease. 

Bij een financial lease wordt u als klant eigenaar van de apparatuur en moet u deze activeren op de balans. Bij een operational lease betaalt u voor het gebruik van de apparatuur en wordt deze gekenmerkt als huur. Om optimaal van de voordelen van een Laptop as a Service te genieten kan deze alleen worden afgenomen in een operational lease. Hieronder staan de verschillen tussen koop, financial lease en Laptop as a Service (operational lease) beschreven.

Koop
Financial lease
Laptop as a Service (operational lease)
Juridisch eigendom van de apparatuur
Bij de afnemer.
Bij de afnemer.
Bij de leasemaatschappij.
(Restwaarde)risico
Bij de afnemer.
Bij de afnemer.
Bij de leasemaatschappij.
Investeringskosten
Hoge investeringskosten.
Geen investeringskosten, maar een vast bedrag per maand.
Geen investeringskosten, maar een vast bedrag per maand.
Gebruiksperiode
Veelal een gebruiksperiode langer dan de economische levensduur van een device (de technische levensduur).
Veelal een gebruiksperiode langer dan de economische levensduur van een device (de technische levensduur).
Een looptijd die aansluit bij de economische levensduur van een device.
Vernieuwingsbeleid
Veelal ad-hoc / reactief
Veelal ad-hoc / reactief
Proactief
Vernieuwingsmoment
Vaak door budgettaire beperkingen pas kunnen vernieuwen als de apparatuur stuk gaat of niet meer werkt.
Vaak door budgettaire beperkingen pas kunnen vernieuwen als de apparatuur stuk gaat of niet meer werkt.
Mogelijkheid om te vernieuwen voordat het stuk gaat, trager wordt of niet meer aansluit bij essentiële software.
Werkdruk ICT-team
Hogere werkdruk ICT-team.
Hogere werkdruk ICT-team.
Lagere werkdruk ICT-team.
Voorspelbaarheid en transparantie in kosten
IT-investeringen moeilijk te budgetteren, weinig transparantie in kosten.
IT-investeringen moeilijk te budgetteren, weinig transparantie in kosten.
IT-investeringen eenvoudig te budgetteren, uitstekende transparantie in kosten.
Op- en afschalen
Geen mogelijkheden om af te schalen, behalve als de hardware wordt verkocht. Bij opschalen zal meer hardware gekocht moeten worden.
Op- en afschalen is niet mogelijk
Op- en afschalen is mogelijk, omdat flexibiliteit standaard in de overeenkomst is opgenomen.

Wat maakt Laptop as a Service van Mastercom anders dan andere oplossingen?

1. Merkonafhankelijk

Het grote voordeel is dat wij merk- en leveranciersonafhankelijk werken. U bepaalt zelf welke apparatuur u bestelt, welk merk en waar u dat doet. Dat betekent dat u gewoon bij u huidige partner(s) kunt bestellen. Wij hebben verder geen belang bij de verkoop van IT-apparatuur. Dus onderhandelingen over prijzen, leveringen en andere condities kunt u zelf met de leverancier afstemmen. Ook als u apparatuur van meerdere merken en leveranciers wilt combineren in één overeenkomst, dan is dat mogelijk. Op deze manier kunt u zowel laptops van Dell als Apple leasen binnen dezelfde oplossing.

2. Optimale flexibiliteit

Wij bieden u optimale flexibiliteit: vooraf, tussentijds en achteraf. Onze onafhankelijkheid biedt u vooraf optimale flexibiliteit bij de keuze van apparatuur, merk en leverancier. Tussentijds heeft u de flexibiliteit om oude apparatuur voor nieuwe te vervangen. Ook is het mogelijk om tussentijds op- en af te schalen. Tot slot bieden wij flexibiliteit einde looptijd, waarbij u de keuze heeft om apparatuur te vernieuwen, door te huren of te retourneren.

3. 100% duurzaam

Device as a Service ondersteunt de circulaire economie optimaal, omdat oude apparatuur in de meeste gevallen een tweede leven krijgt of wordt gerefurbished. Toch gaat DaaS IT Now nog verder op het gebied van duurzaamheid. Wij hebben duurzaamheid optimaal omarmd in iedere fase van de IT-levenscyclus. Van advies over de energiezuinigheid van devices en het verwerken van verpakkingsmateriaal via de milieustraat, tot slimme melkman-routes en het uitvoeren van preventief onderhoud.

4. Volwaardig

Jammer genoeg wordt een IT-oplossing vaak te snel als een ‘Device as a Service’ bestempeld, terwijl er belangrijke componenten blijken te missen. Met DaaS IT Now bieden wij u en uw collega’s een optimale gebruikservaring: optimale ontzorging voor uw financiële afdeling en IT-afdeling, en productieve en gemotiveerde collega’s die altijd met state-of-the-art en goed functionerende apparatuur kunnen werken.

5. Modulair af te nemen

Heeft u zelf de capaciteit in huis om bepaalde diensten binnen de DaaS zelf uit te voeren? Geen probleem. Onze DaaS IT Now oplossing is modulair af te nemen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei gesloten.