Ma – vrij 08:30 – 17:30

Resellers en fabrikanten

Als bank- en merkonafhankelijke leasemaatschappij is Mastercom al jaren de financiële partner voor IT resellers en fabrikanten.

Maatwerk leaseprogramma’s voor IT resellers en fabrikanten

Bent u werkzaam in de IT-sector als System Integrator, Value Added Reseller, distributeur of als fabrikant? Bij Mastercom geloven we in de synergie tussen ons en onze partner wat kan leiden tot mooie innovaties en verantwoorde groei van organisaties.

Door lease aan te bieden voegt u extra waarde toe aan de apparatuur die u verkoopt, wat veelal zorgt voor een hogere omzet en marge. Of het nu gaat om audiovisuele middelen, werkplekken of server & storage apparatuur: u gaat een stapje verder voor uw klanten. Daarom zit u achter het stuur en wij ernaast. We gedragen ons als partners en zijn beschikbaar op het moment dat u dat wenst.

Maatwerk is bij Mastercom de standaard. Dat betekent ook dat we gezamenlijk een leaseprogramma op kunnen zetten die aansluit bij de wensen en behoeften van uw organisatie. Van samen de klanten bezoeken en maatwerk offertes, tot standaardisatie via een online portal en white label leasing.

Benieuwd naar alle voordelen van Vendor Lease van Mastercom? Lees dan hier verder.

Video afspelen

Behoud de regie over uw verkoopproces met ons online leaseportaal EnquireNow

Wij begrijpen dat het voor u belangrijk is om regie te behouden over uw eigen verkoopproces. Mede hierom hebben wij de EnquireNow Vendor Portal ontwikkeld: een online portaal voor al uw leaseaanvragen. Hiermee kunt u onder andere snel en eenvoudig een lease offerte genereren, zelfs aan tafel bij uw cliënt. Daarnaast heeft u een duidelijk inzicht in al uw lopende lease aanvragen, gesloten lease overeenkomsten en nog meer.

Desgewenst nemen wij u al het werk uit handen om de lease rond te krijgen

Onze dienstverlening gaat verder dan het bieden van louter de mogelijkheid tot financiering. Bij veel leasemaatschappijen moet u zelf alles regelen voor het afhandelen van de lease. Denk hierbij aan het verzamelen van de UBO’s, ID-kaarten en paspoorten en zorgen dat de overeenkomst volledig wordt ondertekend. Bij Mastercom nemen wij dit volledig voor u uit handen en wordt de lease op een professionele wijze afgehandeld zoals u dat van een leasemaatschappij mag verwachten.

Zodoende kunt u zich op uw verkoopactiviteiten blijven richten terwijl wij voor een vloeiende afhandeling van de lease zorgen.

Charles Karsters

Wilt u graag weten wat we voor u en uw cliënten kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

Vendor Lease in de praktijk

Bij Mastercom maken we het proces van het aanvragen van een lease tot aan de uitbetaling eenvoudig en efficiënt, in slechts 7 stappen. 

1
2
3
4
5
6
7

Vraag een lease aan

Wilt u voor uw cliënt een lease aanvragen bij de verkoop van uw apparatuur? Vraag via de EnquireNow Vendor Portal, per mail of telefonisch een lease aan voor investeringen vanaf € 20.000.

Financiële toetsing

Heeft u een lease aangevraagd? Dan laten wij een financiële toetsing plaatsvinden op het KvK-nummer van de cliënt. Indien er uitslag is van de financiële toetsing, dan ontvangt u direct een melding. Mochten er extra gegevens nodig zijn kunnen wij dit ook rechtstreeks opvragen bij de cliënt.

Lease offerte uitbrengen

Is er een financiële goedkeuring? Dan kunt u zelf de lease offerte uitbrengen of dit door ons laten verzorgen. Van een gestandaardiseerde lease offerte uit de EnquireNow Vendor Portal tot een maatwerk As a Service offerte bij grotere investeringen.

Klantgegevens verzamelen

Gaat de cliënt akkoord met de lease offerte? Dan zal Mastercom rechtstreeks met de cliënt schakelen om de resterende gegevens voor de lease overeenkomst op te vragen.

Leaseovereenkomst laten ondertekenen

Wanneer alle gegevens zijn verzameld zal Mastercom de leaseovereenkomst opstellen en versturen naar de cliënt. Dit gaat heel efficiënt en snel via DocuSign.

Bestelling & levering

Is de lease overeenkomst ondertekend retour ontvangen? Dan kan de uw klant de bestelling plaatsen en kunt u de apparatuur leveren.

Krijg snel uitbetaald

Indien uw cliënt middels een acceptatieformulier heeft aangegeven de apparatuur volledig en in goede orde te hebben ontvangen, zal Mastercom zorg dragen voor een snelle uitbetaling van de factuur.

Veelgestelde vragen

Vendor Lease ontstaat wanneer een leaseovereenkomst wordt gefaciliteerd door een externe partij, bijvoorbeeld een reseller van IT-hardware. Het komt vaak voor dat eindgebruikers financieringsmogelijkheden bespreken met hun leverancier, meestal met het idee om een vast maandelijks bedrag af te spreken.

Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 10.000 exclusief btw.

Dat hangt bijvoorbeeld af van het type apparatuur waarin u wilt investeren en uw huidige financiële positie. Gebruikelijke looptijden voor digitale apparatuur zijn 24 maanden, 30 maanden, 36 maanden, 48 maanden en 60 maanden.

  • Controleer voor levering bij Mastercom of er een door de klant en Mastercom getekende leaseovereenkomst aanwezig is. Alleen dan kan Mastercom de aankoopfactuur in behandeling nemen;
  • De factuur dient op naam van Mastercom ProfLease B.V. te staan met vermelding van de uiteindelijk klant;
  • Op de factuur dient een duidelijke objectomschrijving en prijsspecificatie vermeld te staan met daarbij vermelding van de bijbehorende serienummers;
  • U heeft de mogelijkheid om de facturen per e-mail te versturen naar: facturen@mastercom.nl;
  • Mastercom zal de betaling van de factuur verrichten nadat het acceptatieformulier voor akkoord door de klant is getekend en ontvangen. Het acceptatieformulier zal door Mastercom worden opgesteld;
  • Na betaling door Mastercom dient het eigendom van de apparatuur op Mastercom over te gaan.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei gesloten.