Barcode scanners leasen?

Met de maatwerk oplossingen van Mastercom heeft u altijd de nieuwste barcode scanners voor een vast bedrag per maand.

barcode scanners leasen

Waarom barcode scanners leasen bij ProfLease?

Fabrikant onafhankelijk

ProfLease is uit principe fabrikant onafhankelijk. Wij vinden dat zelf de regie moet behouden over wat u bestelt en waar u dat doet. Ook is het mogelijk om binnen de overeenkomst bij meerdere leverancier te bestellen.

Kennis en expertise in IT

Met meer dan 35 jaar ervaring in IT lease en lifecycle management begrijpt ProfLease als geen ander uw uitdagingen. Door onze onafhankelijkheid zijn wij eveneens in staat om interessante restwaardes in te nemen wat resulteert in een aantrekkelijke maandprijs.

Maatwerk oplossingen

Maatwerk is bij ProfLease de standaard. Iedere investering en organisatie is uniek en daar hoort dus ook een unieke leaseoplossing bij. Wij komen dan ook graag bij u langs om u persoonlijk te adviseren in een maatwerk oplossing.

Welke businessdoelstellingen we samen kunnen bereiken

We horen graag wat uw uitdagingen, wensen en behoeften zijn zodat onze oplossingen naadloos aansluiten bij uw situatie.

Wat zijn barcode scanners?

Een barcodelezer (of barcodescanner) is een optische scanner die gedrukte barcodes kan lezen, de in de barcode verwerkte gegevens kan decoderen en de gegevens naar een computer kan zenden. Het bestaat uit een lens en een lichtsensor die de optische impulsen omzet in elektrische signalen.

Een barcodescanner (ook barcodelezer genoemd) is een apparaat dat de informatie in een barcode opvangt en decodeert. Traditionele barcodescanners bestaan uit de volgende vier onderdelen:

  1. Lichtbron: Deze helpt de barcode te lezen en de informatie in een barcode nauwkeurig te decoderen.
  2. Lens: hiermee wordt de barcode gescand.
  3. Fotogeleider: Deze vertaalt optische impulsen in elektrische impulsen.
  4. Decoder: Deze analyseert de gegevens van de barcode en stuurt ze naar de uitvoerpoort van de scanner.

Na het vastleggen van de informatie maken barcodescanners verbinding met een computer of -tablet en verzenden die informatie in real-time, zonder extra menselijke tussenkomst. Dit helpt retailers bij het automatiseren van gegevensverzamelingsprocessen en het verminderen van menselijke fouten bij het bijhouden van voorraden en het verwerken van verkooppunttransacties.

Soorten barcodes

We onderscheiden twee soorten barcodes: 1D-barcodes en 2D-barcodes.

1D-barcodes zijn een reeks zwarte en witte streepjes die informatie kunnen opslaan zoals het type, de grootte en de kleur van een product. U vindt 1D-barcodes bovenaan de universele productcodes (UPC’s) op de verpakking van een product. Hiermee kunnen pakketten worden getraceerd via pakketbezorgers als Post NL, DHL en UPS.

2D-barcodes zijn complexer dan 1D-barcodes. Ze kunnen meer informatie bevatten dan alleen tekst, zoals de prijs, voorraadniveaus en zelfs een productafbeelding. Er zijn tal van barcodescanners die 2D-barcodes ondersteunen.

Barcode scanners leasen

Ongeacht het merk, type of leverancier: u bepaalt bij ProfLease zelf welke barcode scanners u wilt leasen. Hieronder staan de belangrijkste voordelen van barcode scanners leasen benoemd.

Enkele voordelen van barcode scanners leasen bij ProfLease

Behoud van werkkapitaal

Om te kunnen groeien is het belangrijk om over werkkapitaal te beschikken. Waarom zou u uw cash vastzetten in barcode scanners die in waarde afnemen, terwijl u dit ook voor zaken als personeel, verduurzaming en digitalisering kunt gebruiken? Door uw barcode scanners te leasen behoudt u uw werkkapitaal voor dit soort zaken.

Profiteer op voorhand van een lagere maandprijs

Na de gebruiksperiode hebben de barcode scanners vaak nog een restwaarde. ProfLease houdt hiermee rekening door deze waarde te verwerken in de maandelijkse huurprijs, wat leidt tot een voordeliger maandelijks tarief. Het risico van de restwaarde ligt volledig bij ProfLease, waardoor u direct geniet van een gunstiger maandtarief.

Off-balance financiering (van CAPEX naar OPEX)

Afhankelijk van de accounting methodiek die u hanteert, kunnen de kosten voor de computers desgewenst als OPEX worden geboekt. Hiermee worden uw financiële ratio's verbeterd.

Tussentijds barcode scanners upgraden met onze wisseloptie

ProfLease begrijpt dat continu investeren in nieuwe barcode scanners een must is en biedt daarom mogelijkheid om tussentijds apparatuur te upgraden. Als er aanvullende apparatuur nodig is, kunt u uitbreiden via deze optie zodat uw uw organisatie met gelijkblijvende kosten altijd kan beschikken over ‘state-of-the-art’ barcode scanners.

Meerdere leveranciers, geen probleem!

ProfLease opereert volledig onafhankelijk en is niet beperkt tot één specifiek merk of leverancier. Dit maakt onze Projectfinanciering bijzonder geschikt voor het consolideren van apparatuur van meerdere leveranciers in één handige leaseovereenkomst. U hoeft zich geen zorgen te maken over betalingen aan uw leverancier(s); deze worden professioneel en tijdig afgehandeld.

Budgetzekerheid en moeiteloos bestellen

Wanneer u afzonderlijk voor iedere barcode scanner een lease wilt afsluiten wordt bij iedere aanvraag/bestelling een nieuwe financiële check gedaan. Door vooraf een totaal investeringsbudget aan te vragen wordt alleen vooraf een financiële check gedaan en heeft u de zekerheid dat u moeiteloos binnen het afgesproken budget en tijdsperiode bestellingen kunt plaatsen bij uw leverancier(s). Tevens wordt hiermee uw financiële administratie ontlast en profiteert u van schaalvoordelen door de apparatuur te bundelen in één overeenkomst.

Grip op budgetten & assets in de EnquireNow Client Portal

Bij aanvang van de overeenkomst krijgt u toegang tot de EnquireNow Client Portal. Hierbij ziet u direct hoeveel budget er nog is om te investeren binnen de afgesproken kaders. Naast het investeringsbudget heeft u in de EnquireNow Client Portal eveneens de mogelijkheid om alle assets in te zien welke wij voor u zullen registreren. Lees hier meer over de EnquireNow Client Portal.

Onze oplossingen voor IT-apparatuur

IT-lifecycle management nieuw

Device as a Service (DaaS IT Now)

Bij DaaS IT Now (Device as a Service) nemen wij in samenwerking met onze partners de volledige lifecycle voor u uit handen. Zo kunt u IT eenvoudig verkrijgen, probleemloos gebruiken, veilig en duurzaam afvloeien en efficiënt beheren.

Groeifinanciering

Groeifinanciering

Met de groeifinanciering van ProfLease beschikt u gedurende de looptijd van de overeenkomst permanent over budget voor het vernieuwen van apparatuur zonder dat hierbij de maandtermijn verandert.

Telecom leasen

Projectfinanciering

Heeft u een groot investeringsproject welke in fases uitgerold gaat worden? Met een projectfinanciering stellen wij u voor een bepaalde periode een budget ter beschikking waaruit alle aankopen gedaan kunnen worden.

Digital Change Option

Financiering met wisseloptie

Weet u op voorhand wat de hoogte van de investering zal zijn? Dan is onze financiering met wisseloptie de meest geijkte oplossing. Daarnaast heeft u tijdens de overeenkomst altijd de mogelijkheid om apparatuur te vernieuwen.

EnquireNow Client Portal

EnquireNow Client Portal (Asset Management)

Bij iedere financieringsovereenkomst krijgt u standaard toegang tot onze EnquireNow Client Portal. Zowel financiële als technische informatie over de apparatuur, alles overzichtelijk in één dashboard.

Veel gestelde vragen over barcode scanners leasen

Barcode scanners leasen
Het aanvragen van een lease voor barcode scanners is mogelijk met een minimum investeringsbedrag van € 20.000 exclusief btw.

Nee, dat is niet nodig. Mastercom ondersteunt een aantal facetten van de ICT-lifecycle, te beginnen met het ondersteunen van de aankoop. Met onze projectfinanciering stellen wij u een budget ter beschikking gelijk aan de omvang en duur van het project. Mastercom verzamelt alle facturen en betaalt na uw goedkeuring de leverancier(s) uit. Meerdere leveranciers, geen probleem! Project afgerond? Dan gaat de lease van start.

Dat hangt af van het type en de economische levensduur van de barcode scanners. Gebruikelijke looptijden voor barcode scanners zijn 24, 36, 48 en 60 maanden..

Hoe werkt leasen bij Mastercom?

Een IT financiering betreft maatwerk. Afhankelijk van uw organisatie, de aard en omvang van de investering werken wij voor u een passend voorstel uit. Bij grote investeringen komen wij graag bij u langs op locatie. Neem gerust contact met ons op of vraag direct uw lease aan.

1
2
3
4
5

Lease aanvragen

Heeft u nieuwe barcode scanners op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €20.000 (exclusief btw) een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw onderneming.

Financiële check

Heeft u een lease aangevraagd? Voor investeringsbedragen tot €250.000 kunnen wij direct een financiële toetsing uitvoeren op het doorgegeven KvK-nummer. Zo weet u direct of het mogelijk is om de lease te realiseren.

Ontvang een passend voorstel

Is er een positieve financiële grondhouding? Uiteraard komen wij u dan graag persoonlijk bezoeken om een maatwerk voorstel uit te werken zodat deze naadloos aansluit bij uw wensen en behoeften.

Bestel de apparatuur

Gaat u akkoord met het leasevoorstel? Dan versturen wij de leaseovereenkomst digitaal naar u toe zodat u deze snel en eenvoudig kunt ondertekenen. Zoals u gewend bent kunt u vervolgens zelf de apparatuur binnen het leasebudget bestellen bij de leverancier(s) van uw keuze.

Aan de slag

Heeft u uw barcode scanners volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe machine.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise

Stichting Entrea Lindenhout logo
GVT logo
Maas International logo
Leeuwendaal
Stichting Zaan Primair logo
Eurofins agro

Hoe kunnen we u verder helpen?

Laat u adviseren door onze expert

Charles is gespecialiseerd in leaseoplossingen voor barcode scanners. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Direct een lease aanvragen

Heeft u nieuwe barcode scanners op het oog en wilt u deze in de lease onderbrengen? Vraag dan voor investeringen vanaf €20.000 direct uw lease aan.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei gesloten.