Ma – vrij 08:30 – 17:30

IT Equipment Lease

Ontdek de voordelen van onze unieke specialisatie in IT Equipment Lease

IT-equipment
Device as a service

Wat is IT Equipment leasing?

Door te kiezen voor IT Equipment Lease, kunnen bedrijven genieten van een gestroomlijnd proces voor het verkrijgen, gebruiken, vervangen en beheren van IT-apparatuur, zonder de zorgen van veroudering of beveiligingsrisico’s. Dit model ondersteunt duurzaamheid en draagt bij aan de circulaire economie door het hergebruik en de recycling van technologische apparatuur, allemaal voor een vast maandelijks bedrag.

Welke IT-apparatuur kan ik leasen?

Bij Mastercom draait alles om de kracht van focus. We zijn een onafhankelijke leasemaatschappij binnen de ProfLease Group die zich volledig richt op IT lifecycle management en financieringsoplossingen voor digitale technologie. Met meer dan 35 jaar ervaring binnen onze groep kunnen we putten uit een solide basis van kennis en expertise. Voor elk type equipment bieden we een aangepaste oplossing, variërend van maatwerk financiële oplossingen en asset management, tot uitgebreide ‘As a Service‘-proposities. 

Digitale apparatuur die u kunt leasen

Waarom IT Equipment leasing?

Transparante en voorspelbare kosten

Met onze wisseloptie heeft u veel meer grip op budgetten en kosten. In tegenstelling tot koop bent u in staat om de IT-kosten op voorhand te plannen.

Lagere werkdruk IT-afdeling

Doordat iedereen kan werken met nieuwe en betrouwbare apparatuur heeft uw IT-afdeling minder stress en spanning op het gebied van ondersteuning en onderhoud.

Altijd budget om te investeren

Met onze flexbiele financieringsoplossingen kunt u investeren in nieuwe IT-apparatuur wanneer dat nodig is, en niet wanneer het budget dat toelaat.

De voordelen van IT Equipment lease bij Mastercom

Optimaal behoud van werkkapitaal

Om te kunnen groeien is het belangrijk om over werkkapitaal te beschikken. Waarom zou u uw cash vastzetten in IT apparatuur die in waarde afnemen, terwijl u dit ook voor zaken als personeel, verduurzaming en digitalisering kunt gebruiken? Door uw computers te leasen behoudt u uw werkkapitaal voor dit soort zaken.

Profiteer op voorhand van een lagere maandprijs

Na de gebruiksperiode heeft IT apparatuur vaak nog een restwaarde. Mastercom houdt hiermee rekening door deze waarde te verwerken in de maandelijkse huurprijs, wat leidt tot een voordeliger maandelijks tarief. Het risico van de restwaarde ligt volledig bij Mastercom, waardoor u direct geniet van een gunstiger maandtarief.

Off-balance financiering (van CAPEX naar OPEX)

Afhankelijk van de accounting methodiek die u hanteert, kunnen de kosten voor de computers desgewenst als OPEX worden geboekt. Hiermee worden uw financiële ratio's verbeterd.

Meerdere leveranciers, geen probleem!

Mastercom opereert volledig onafhankelijk en is niet beperkt tot één specifiek merk of leverancier. Dit maakt onze Projectfinanciering bijzonder geschikt voor het consolideren van apparatuur van meerdere leveranciers in één handige leaseovereenkomst. U hoeft zich geen zorgen te maken over betalingen aan uw leverancier(s); deze worden professioneel en tijdig afgehandeld.

Tussentijds computers upgraden met onze wisseloptie

ProfLease begrijpt dat continu investeren in nieuwe digitale technologie een must is en biedt daarom mogelijkheid om tussentijds apparatuur te upgraden. Als er aanvullende apparatuur nodig is, kunt u uitbreiden via deze optie zodat uw uw organisatie met gelijkblijvende kosten altijd kan beschikken over ‘state-of-the-art’ computers.

Grip op budgetten & assets in de EnquireNow Client Portal

Bij aanvang van de overeenkomst krijgt u toegang tot de EnquireNow Client Portal. Hierbij ziet u direct hoeveel budget er nog is om te investeren binnen de afgesproken kaders. Naast het investeringsbudget heeft u in de EnquireNow Client Portal eveneens de mogelijkheid om alle assets in te zien welke wij voor u zullen registreren. Lees hier meer over de EnquireNow Client Portal.

Budgetzekerheid en moeiteloos bestellen

Wanneer u afzonderlijk voor ieder device een lease wilt afsluiten wordt bij iedere aanvraag/bestelling een nieuwe financiële check gedaan. Door vooraf een totaal investeringsbudget aan te vragen wordt alleen vooraf een financiële check gedaan en heeft u de zekerheid dat u moeiteloos binnen het afgesproken budget en tijdsperiode bestellingen kunt plaatsen bij uw leverancier(s). Tevens wordt hiermee uw financiële administratie ontlast en profiteert u van schaalvoordelen door de apparatuur te bundelen in één overeenkomst.

Waarom Mastercom?

Fabrikant onafhankelijk

Mastercom is uit principe fabrikant onafhankelijk. Wij vinden dat zelf de regie moet behouden over wat u bestelt en waar u dat doet. Ook is het mogelijk om binnen de overeenkomst bij meerdere leveranciers te bestellen.

Kennis en expertise in IT

Met meer dan 35 jaar ervaring in IT lease en lifecycle management begrijpt Mastercom als geen ander uw uitdagingen. Door onze onafhankelijkheid zijn wij eveneens in staat om interessante restwaardes in te nemen wat resulteert in een aantrekkelijke maandprijs.

Maatwerk oplossingen

Maatwerk is bij Mastercom de standaard. Iedere investering en organisatie is uniek en daar hoort dus ook een unieke leaseoplossing bij. Wij komen dan ook graag bij u langs om u persoonlijk te adviseren in een maatwerk oplossing.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise

Planon software logo
GVT logo
Belvilla logo
Gemeente Amsterdam
Leeuwendaal
BKL Engineering logo

Hoe kunnen we u verder helpen?

Laat u adviseren door onze expert

Meer weten over de mogelijkheden van IT Equipment Lease? Neem dan gerust contact op met onze lease-expert.

Direct een lease aanvragen

Heeft u nieuwe digitale technologie op het oog en wilt u deze in de lease onderbrengen? Vraag dan voor investeringen vanaf €20.000 direct uw lease aan.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei gesloten.