Kassasystemen leasen?

Met de maatwerk oplossingen van Mastercom heeft u altijd de nieuwste kassasystemen voor een vast bedrag per maand.

kassasysteem leasen

Waarom kassasystemen leasen bij ProfLease?

Fabrikant onafhankelijk

ProfLease is uit principe fabrikant onafhankelijk. Wij vinden dat zelf de regie moet behouden over wat u bestelt en waar u dat doet. Ook is het mogelijk om binnen de overeenkomst bij meerdere leverancier te bestellen.

Kennis en expertise in IT

Met meer dan 35 jaar ervaring in IT lease en lifecycle management begrijpt ProfLease als geen ander uw uitdagingen. Door onze onafhankelijkheid zijn wij eveneens in staat om interessante restwaardes in te nemen wat resulteert in een aantrekkelijke maandprijs.

Maatwerk oplossingen

Maatwerk is bij ProfLease de standaard. Iedere investering en organisatie is uniek en daar hoort dus ook een unieke leaseoplossing bij. Wij komen dan ook graag bij u langs om u persoonlijk te adviseren in een maatwerk oplossing.

Welke businessdoelstellingen we samen kunnen bereiken

We horen graag wat uw uitdagingen, wensen en behoeften zijn zodat onze oplossingen naadloos aansluiten bij uw situatie.

Wat is een kassasysteem?

Een kassasysteem is een POS-systeem (Point-Of-Sale-Systeem) die draait op software. Je hebt kassasystemen voor de horeca, de retail maar ook bijvoorbeeld voor webshops. Elk kassasysteem is weer anders ingericht op de behoefte van uw onderneming. Bij de oude kassa’s ging het alleen om het verwerken van de transacties. Doordat kassasystemen tegenwoordig computergestuurd zijn, kan het tegenwoordig veel meer dan alleen de transacties verwerken. Hier leggen we uit wat de voordelen zijn van een kassasysteem en waarom een kassasysteem je bedrijf verder innoveert.

Vier redenen om te kiezen voor een up-to-date kassasysteem

1. Een verzamelplek voor alle data

Terwijl oude kassa’s alleen transacties verwerkten, is bij een nieuw kassasysteem alles computergestuurd. Alle gegevens zijn inzichtelijk op één locatie, namelijk in de cloud. Denk hierbij aan verkoopcijfers, klantgegevens en andere gegevens die hier allemaal worden opgeslagen. Zeker in de retail, waarbij de combinatie tussen een webshop en een fysieke winkel vaak wordt gemaakt is een kassasysteem zo ingericht dat alles is gekoppeld. Dit heeft als voordeel dat u nooit meer de online- en offline-systemen hoeft te combineren. Naast de tijd die dit u bespaart is de kans op administratieve fouten hierdoor minimaal.

2. Voorraadbeheer wordt vele malen gemakkelijker

In tegenstelling tot een ouderwetse kassa, is een kassasysteem in staat tot een uitgebreid voorraadbeheer. Integratie van webshop software met een kassasysteem verbetert het voorraadbeheer. Op het moment dat een klant een aankoop heeft gedaan wordt automatisch de voorraad bijgewerkt. Dit zorgt ervoor dat de voorraad altijd up-to-date is. Ook bij het retourneren van een artikel wordt de voorraadverandering geregistreerd in het systeem. De aansluiting van het kassasysteem op uw inkoop- en verkoopbeheer is tevens een mooie tool. Er wordt door het systeem een seintje gegeven als een product dreigt op te raken. Zeker wanneer er vaste producten in uw assortiment zitten is het ideaal, omdat de leverancier een bericht ontvangt dat de producten bijna niet meer op vooraard zijn. Nooit meer teleurstellen van klanten, want u zit nooit zonder de producten.

3. Inzicht in klantgegevens

Een bijkomend voordeel van kassasoftware is dat de gegevens van klanten worden bijgehouden. Dit maakt de verschillende verkopen per klant goed inzichtelijk. Het was nog nooit zo makkelijk om op basis van deze informatie de klant een passende aanbieding doen. Doordat de klant- en contactgegevens worden opgeslagen in het POS-systeem is het bereiken van de klant eenvoudig. Het is precies inzichtelijk via welk kanaal u de individuele klant bereikt. Een ander groot voordeel is het inzichtelijk maken van de informatie voor alle werknemers. Als er iemand wordt geholpen kan elke medewerkers in het systeem de gegevens en de transactiehistorie in zien met een verhoogde klanttevredenheid tot gevolg.

4. Maak beslissingen op basis van data

Een data gestuurd systeem zorgt er niet alleen voor dat de gegevens van de klant zijn opgeslagen, maar ook de verkoopcijfers. Met één druk op de knop wordt duidelijk welke artikelen het best verkopen en welke erg populair zijn. Het analyseren van deze data is gemakkelijk waardoor er veel sneller en betere bedrijfsbeslissingen kunnen worden gemaakt. Bij sommige kassasystemen is het zelfs mogelijk om verschillende boekhoudrapportages op te stellen. De omzet van een dag of de omzet per medewerker is hierdoor gemakkelijk in te zien.

Kassasystemen leasen?

Omdat het aanschaffen van nieuwe kassasystemen vaak een grote investering vergt, is het goed om na te denken over de manier waarop de hardware wordt gefinancierd. Net als bedrijfsauto’s, productiemachines of andere digitale apparatuur is het ook mogelijk om kassasystemen te leasen. Met het leasen van kassasystemen, zorgt u er onder andere voor dat deze up-to-date blijven en dat een plotseling tekort aan budget geen reden kan zijn om niet te vernieuwen als het daadwerkelijk nodig is.

Enkele voordelen van kassasystemen leasen bij ProfLease

Behoud van werkkapitaal

Om te kunnen groeien is het belangrijk om over werkkapitaal te beschikken. Waarom zou u uw cash vastzetten in kassasystemen die in waarde afnemen, terwijl u dit ook voor zaken als personeel, verduurzaming en digitalisering kunt gebruiken? Door uw kassasystemen te leasen behoudt u uw werkkapitaal voor dit soort zaken.

Profiteer op voorhand van een lagere maandprijs

Na de gebruiksperiode hebben de kassasystemen vaak nog een restwaarde. ProfLease houdt hiermee rekening door deze waarde te verwerken in de maandelijkse huurprijs, wat leidt tot een voordeliger maandelijks tarief. Het risico van de restwaarde ligt volledig bij ProfLease, waardoor u direct geniet van een gunstiger maandtarief.

Off-balance financiering (van CAPEX naar OPEX)

Afhankelijk van de accounting methodiek die u hanteert, kunnen de kosten voor de computers desgewenst als OPEX worden geboekt. Hiermee worden uw financiële ratio's verbeterd.

Tussentijds kassasystemen upgraden met onze wisseloptie

ProfLease begrijpt dat continu investeren in nieuwe kassasystemen een must is en biedt daarom mogelijkheid om tussentijds apparatuur te upgraden. Als er aanvullende apparatuur nodig is, kunt u uitbreiden via deze optie zodat uw uw organisatie met gelijkblijvende kosten altijd kan beschikken over ‘state-of-the-art’ kassasystemen.

Meerdere leveranciers, geen probleem!

ProfLease opereert volledig onafhankelijk en is niet beperkt tot één specifiek merk of leverancier. Dit maakt onze Projectfinanciering bijzonder geschikt voor het consolideren van apparatuur van meerdere leveranciers in één handige leaseovereenkomst. U hoeft zich geen zorgen te maken over betalingen aan uw leverancier(s); deze worden professioneel en tijdig afgehandeld.

Budgetzekerheid en moeiteloos bestellen

Wanneer u afzonderlijk voor iedere kassasysteem een lease wilt afsluiten wordt bij iedere aanvraag/bestelling een nieuwe financiële check gedaan. Door vooraf een totaal investeringsbudget aan te vragen wordt alleen vooraf een financiële check gedaan en heeft u de zekerheid dat u moeiteloos binnen het afgesproken budget en tijdsperiode bestellingen kunt plaatsen bij uw leverancier(s). Tevens wordt hiermee uw financiële administratie ontlast en profiteert u van schaalvoordelen door de apparatuur te bundelen in één overeenkomst.

Grip op budgetten & assets in de EnquireNow Client Portal

Bij aanvang van de overeenkomst krijgt u toegang tot de EnquireNow Client Portal. Hierbij ziet u direct hoeveel budget er nog is om te investeren binnen de afgesproken kaders. Naast het investeringsbudget heeft u in de EnquireNow Client Portal eveneens de mogelijkheid om alle assets in te zien welke wij voor u zullen registreren. Lees hier meer over de EnquireNow Client Portal.

Onze oplossingen voor IT-apparatuur

IT-lifecycle management nieuw

Device as a Service (DaaS IT Now)

Bij DaaS IT Now (Device as a Service) nemen wij in samenwerking met onze partners de volledige lifecycle voor u uit handen. Zo kunt u IT eenvoudig verkrijgen, probleemloos gebruiken, veilig en duurzaam afvloeien en efficiënt beheren.

Groeifinanciering

Groeifinanciering

Met de groeifinanciering van ProfLease beschikt u gedurende de looptijd van de overeenkomst permanent over budget voor het vernieuwen van apparatuur zonder dat hierbij de maandtermijn verandert.

Telecom leasen

Projectfinanciering

Heeft u een groot investeringsproject welke in fases uitgerold gaat worden? Met een projectfinanciering stellen wij u voor een bepaalde periode een budget ter beschikking waaruit alle aankopen gedaan kunnen worden.

Digital Change Option

Financiering met wisseloptie

Weet u op voorhand wat de hoogte van de investering zal zijn? Dan is onze financiering met wisseloptie de meest geijkte oplossing. Daarnaast heeft u tijdens de overeenkomst altijd de mogelijkheid om apparatuur te vernieuwen.

EnquireNow Client Portal

EnquireNow Client Portal (Asset Management)

Bij iedere financieringsovereenkomst krijgt u standaard toegang tot onze EnquireNow Client Portal. Zowel financiële als technische informatie over de apparatuur, alles overzichtelijk in één dashboard.

Veel gestelde vragen over kassasystemen leasen

Het aanvragen van een lease voor kassasystemen is mogelijk met een minimum investeringsbedrag van € 20.000 exclusief btw.

Nee, dat is niet nodig. Mastercom ondersteunt een aantal facetten van de ICT-lifecycle, te beginnen met het ondersteunen van de aankoop. Met onze projectfinanciering stellen wij u een budget ter beschikking gelijk aan de omvang en duur van het project. Mastercom verzamelt alle facturen en betaalt na uw goedkeuring de leverancier(s) uit. Meerdere leveranciers, geen probleem! Project afgerond? Dan gaat de lease van start.

Dat hangt af van het type en de economische levensduur van de kassasystemen. Gebruikelijke looptijden voor kassasystemen zijn 24, 36, 48 en 60 maanden..

Hoe werkt leasen bij Mastercom?

Een IT financiering betreft maatwerk. Afhankelijk van uw organisatie, de aard en omvang van de investering werken wij voor u een passend voorstel uit. Bij grote investeringen komen wij graag bij u langs op locatie. Neem gerust contact met ons op of vraag direct uw lease aan.

1
2
3
4
5

Lease aanvragen

Heeft u nieuwe kassasystemen op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €20.000 (exclusief btw) een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw onderneming.

Financiële check

Heeft u een lease aangevraagd? Voor investeringsbedragen tot €250.000 kunnen wij direct een financiële toetsing uitvoeren op het doorgegeven KvK-nummer. Zo weet u direct of het mogelijk is om de lease te realiseren.

Ontvang een passend voorstel

Is er een positieve financiële grondhouding? Uiteraard komen wij u dan graag persoonlijk bezoeken om een maatwerk voorstel uit te werken zodat deze naadloos aansluit bij uw wensen en behoeften.

Bestel de apparatuur

Gaat u akkoord met het leasevoorstel? Dan versturen wij de leaseovereenkomst digitaal naar u toe zodat u deze snel en eenvoudig kunt ondertekenen. Zoals u gewend bent kunt u vervolgens zelf de apparatuur binnen het leasebudget bestellen bij de leverancier(s) van uw keuze.

Aan de slag

Heeft u uw kassasystemen volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe machine.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise

Provalliance nederland
Stichting Entrea Lindenhout logo
Gemeente Amsterdam
Belvilla logo

Hoe kunnen we u verder helpen?

Laat u adviseren door onze expert

Charles is gespecialiseerd in leaseoplossingen voor kassasystemen. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Direct een lease aanvragen

Heeft u nieuwe kassasystemen op het oog en wilt u deze in de lease onderbrengen? Vraag dan voor investeringen vanaf €20.000 direct uw lease aan.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei gesloten.