Ma – vrij 08:30 – 17:30

ICT-beleid en strategie verbeteren met de IT-lifecycle optimalisatietool

In de huidige digitale wereld vormt de IT-omgeving doorgaans de ruggengraat van iedere organisatie. Mede hierdoor is een goed doordachte ICT-strategie tegenwoordig geen optie meer maar een essentieel onderdeel van de bedrijfsvoering geworden om externe factoren het hoofd te bieden en op de langere termijn continuïteit te kunnen waarborgen.

In dit artikel

Inhoudsopgave

ICT-beleid optimaliseren aan de hand van IT-lifecycle management

Iedere organisatie wil graag zijn ICT-beleid vormgeven of verbeteren. Een belangrijk maar vaak ondergeschikt onderdeel van het ICT-beleid is de hardware. Hierbij gaat het niet alleen om welke hardware u inkoopt, maar met name om hoe apparatuur door zijn gehele levencyclus wordt beheerd. We spreken van een goed IT-lifecycle management proces wanneer er is nagedacht over het inkopen, managen en vernieuwen van devices. Om u hierbij te helpen hebben wij de IT-lifecycle optimalisatietool ontwikkeld.

Een optimaal IT-lifecycle proces onderscheidt drie fasen: IT eenvoudig inkopen, IT probleemloos gebruiken en IT veilig en duurzaam afvloeien. Gedurende de hele levenscyclus is het overigens van belang dat IT zo efficiënt mogelijk wordt beheerd. Een juiste invulling van het IT-lifecycle management proces is dan ook voor iedere organisatie enorm belangrijk en wordt in vele gevallen ook wel beschouwd als de hoeksteen voor een succesvol ICT-beleid.

Effectief IT-lifecycle management impliceert kostenbesparingen, adequate informatiebeveiliging, het aantrekken en behouden van talent, een hogere motivatie en productiviteit van werknemers en draagt tevens bij aan een circulaire economie. Of er op deze gebieden nog voordeel valt te behalen hangt af van de mate waarin een goed IT-lifecycle managementproces reeds is geïmplementeerd.

IT-lifecycle optimalisatietest

IT-lifecycle-optimalisatietest

Doe de IT-lifecycle optimalisatietest hier en ontdek hoe uw huidige IT-lifecycle proces geclassificeerd kan worden:

  1. Marginale IT-lifecycle optimalisatie;
  2. Gemiddelde IT-lifecycle optimalisatie;
  3. Maximale IT-lifecycle optimalisatie.

Aan de hand van 10 ja / nee vragen geeft deze tool aan in hoeverre uw IT-hardware strategie optimaal is en hoe er voor uw organisatie eventueel nog winst valt te behalen op het gebied van kostenbesparing, informatiebeveiliging, efficiënt beheer, duurzaamheid, personeelsproductiviteit en motivatie.

Anderen bekeken ook:

IT-equipment

Meer van dit soort artikelen ontvangen?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en krijg van Bram de laatste kennisartikelen, klantverhalen en leveranciersverhalen als eerste in uw inbox.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei gesloten.