Circulariteitskaart DaaS

Volgens het Planbureau voor de Leefomgeving wordt de mate van circulariteit gerelateerd aan de zogenaamde R-ladder. Hoe hoger op de ladder van circulariteitsstrategieën, hoe circulairder de strategie is. Er worden in totaal tien verschillende circulaire R-strategieën onderscheiden. In deze infographic ziet u in één oogopslag hoe Device as a Service (DaaS IT Now) aansluit bij de circulariteitsstrategieën en hoe hier invulling aan wordt gegeven.
Circulariteitskaart DaaS
Na het lezen van deze infographic weet u het volgende:
Hoe DaaS IT Now zich verhoudt tot de R-ladder;
Waarom kiezen voor Device as a Service vele malen duurzamer is dan apparatuur in bezit hebben;
Hoe DaaS IT Now aansluit bij de tien verschillende circulariteitsstrategieën;
Hoe werkt DaaS IT Now?

Samen op weg naar een circulaire en klimaatneutrale IT-omgeving

In een ouderwetse lineaire economie, ook wel ‘cradle-to-grave’ genoemd, worden grondstoffen gedolven, worden producten gemaakt en verwerkt, geconsumeerd en vervolgens als afval verwerkt (lees: verbrand). Dit is natuurlijk niet meer van deze tijd. In tegenstelling tot de lineaire IT waardeketen waarbij hardware als afval wordt verwerkt, is het doel van een circulaire waardeketen om het gebruik van grondstoffen te minimaliseren, de levensduur van producten en componenten te maximaliseren met zo min mogelijk elektronisch afval (E-waste). Een totaaloplossing die u hierbij ondersteunt is DaaS IT Now.

Waarom Device as a Service hierbij aansluit

Een volwaardige Device as a Service gaat op het gebied van duurzaamheid verder dan alleen het refurbishen van apparatuur. Bij DaaS IT Now is duurzaamheid een integraal onderdeel van de totaaloplossing. Zowel bij het verkrijgen, gebruiken of afvloeien van digitale apparatuur staat duurzaamheid bovenaan. Benieuwd hoe dit zich verhoudt? Download dan de infographic.

Wilt u ook de overstap maken naar een circulaire en klimaatneutrale IT-omgeving? Download dan de infographic.
Circulariteitskaart DaaS
IT-equipment

Meer van dit soort artikelen ontvangen?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en krijg van Bram de laatste kennisartikelen, klantverhalen en leveranciersverhalen als eerste in uw inbox.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei gesloten.