Total Cost of Ownership: ICT kopen of financieren?

ICT kopen of financieren? Devices zo lang mogelijk inzetten of tijdig vernieuwen? Het zijn keuzes waar menig organisatie bij de aanschaf van nieuwe IT-apparatuur voor staat. In dit whitepaper zetten wij verschillende opties tegen elkaar af en proberen wij inzicht te geven in de consequenties die deze scenario’s met zich mee brengen voor wat betreft de Total Cost of Ownership.
Total Cost of Ownership ICT kopen of financieren - whitepaper
Na het lezen van het whitepaper weet u het volgende:
Welke IT financierings- en vernieuwingsstrategie u hanteert zodat u weet of u nog kosten kunt besparen op de Total Cost of Ownership;
Het verschil in kosten bij een gebruiksperiode van 3 jaar in geval van koop en financiering;
Het verschil in kosten bij een gebruiksperiode van 6 jaar in geval van koop en financiering.

Total Cost of Ownership (TCO) van ICT

De Total Cost of Ownership van ICT-apparatuur gaat verder dan alleen de aanschafkosten. Afhankelijk van uw huidige vernieuwingsstrategie kan de TCO van IT-apparatuur voor slechts 20% uit aanschafkosten bestaan, terwijl de resterende 80% aan gebruikskosten kunnen worden toegeschreven. Deze gebruikskosten – ook wel ‘verborgen’ kosten genoemd – kunnen daarmee onmiskenbaar als significant worden gekwalificeerd.

Total cost of ownership ict

Waarom de TCO berekenen?

Organisaties berekenen de Total Cost of Ownership zodat er kostenreductie kan plaatsvinden op de langere termijn. Niet alleen de inkoopprijs wordt in overweging genomen, maar alle kosten die gelieerd zijn aan een product of dienst.

Maak een eerste stap met deze whitepaper

Deze whitepaper over de Total Cost of Ownership zorgt ervoor dat uw organisatie inzicht krijgt in de verschillende strategieën om kosten te kunnen besparen op ICT-apparatuur op de korte en langere termijn.

Ontdek of uw organisatie nog op ICT-kosten kan besparen met behulp van deze whitepaper.
Total Cost of Ownership ICT kopen of financieren - whitepaper
IT-equipment

Meer van dit soort artikelen ontvangen?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en krijg van Bram de laatste kennisartikelen, klantverhalen en leveranciersverhalen als eerste in uw inbox.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei gesloten.