ICT-Lease onder het vergrootglas

In deze whitepaper wordt ICT-Lease van verschillende kanten belicht zodat u zelf de afweging kunt maken of het verstandig is om als organisatie devices te leasen of te kopen.
ICT-lease onder het vergrootglas - whitepaper
Na het lezen van het whitepaper weet u onder andere het volgende:
Financial lease versus operational lease;
5 Verborgen voordelen van ICT-Lease;
De Total Cost of Ownership van koop en lease bij een gebruiksperiode van 3 jaar;
De afboekingskosten van koop versus lease bij een gebruiksperiode van 3 jaar;
De Total Cost of Ownership van koop en lease bij een ‘Sweating the Assets’-scenario;
7 Fabels en feiten over ICT-Lease;
Wat maakt een Device as a Service (Daas) model compleet?

Waarom wint ICT-Lease aan populariteit?

Tegenwoordig is leasing een algemeen bekend begrip. Zo maken veel consumenten zonder dat deze zijn gekocht tegen betaling van een vaste vergoeding per maand gebruik van een breed scala aan producten, variërend van smartphones tot auto’s. Afhankelijk van het type contract heeft men bij afloop de optie om de overeenkomst te verlengen of het product hetzij voor een nieuwe om te ruilen, hetzij in juridisch eigendom over te nemen. Maar hoe komt het nu precies dat (ICT)-leasing in toenemende mate aan populariteit wint?

De kosten en gevolgen van bezit

Wellicht herkent u zichzelf in de volgende stelling: “Kopen is altijd goedkoper dan leasen.” Maar is dit wel echt het geval? Uiteraard betaalt u bij lease een stukje rentevergoeding, kosten die in het geval van koop geacht niet van toepassing te zijn. Toch is het interessant om bij de afweging koop versus lease verder dan alleen naar de aanschafkosten van de hardware te kijken en in aanvulling hierop de Total Cost of Ownership bij uw overweging mee te nemen.

In deze whitepaper vergelijken wij in het geval van respectievelijk koop en lease de totale kosten die gedurende de gehele actieve levensperiode van de hardware voor het gebruik worden gemaakt. Zodoende kunt u op basis van een uitgebreide kostenanalyse tot een goed onderbouwde besluitvorming komen.

De voordelen van lease

Naast diverse financiële voordelen, wordt in deze whitepaper eveneens een aantal verborgen voordelen behandeld die ICT-Lease voor bedrijven met zich mee brengt.

Device as a Service, is dat een optie?

Afgezien van de bekende traditionele leaseoplossingen kiest men in het bedrijfsleven hoe langer hoe vaker voor ‘Infrastructure as a Service’ (IaaS), ‘Platform as a Service’ (PaaS) en ‘Software as a Service (SaaS)’. Een soortgelijk abonnementsmodel voor het gebruik van werkplekken wint onder de naam ‘Device as a Service (DaaS)’ eveneens aan populariteit. Indien u overweegt om voor de invulling van uw werkplekken op een dergelijk volledig ontzorgend DaaS-model over te stappen, dan kan dit whitepaper voor u daarnaast mogelijk ook als extra handvat dienen.

Benieuwd of het voor uw organisatie interessant is om ICT-devices te leasen? Download de whitepaper en maak zelf de afweging.
ICT-lease onder het vergrootglas - whitepaper
IT-equipment

Meer van dit soort artikelen ontvangen?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en krijg van Bram de laatste kennisartikelen, klantverhalen en leveranciersverhalen als eerste in uw inbox.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei gesloten.